2013-08-28

Arbetet med olycksdrabbade väg 225 snabbas upp - Trafikverket undersöker hur säkerheten ska förbättras

Ett stort steg har tagits för att olycksdrabbade väg 225 mellan Nynäshamn och Södertälje ska bli säkrare. I dagarna har Trafikverket påbörjat en studie som ska ge svar på vilka åtgärder som behöver vidtas för att vägen ska bli säkrare. Redan om ett år beräknas arbetet, som ska öka trafiksäkerheten och öka framkomligheten, komma igång. – Väg 225 är otroligt viktig för nynäshamnarna och andra som färdas till och från kommunen. Därför är Nynäshamns kommun fantastiskt glada att Trafikverket genomför studien och påbörjar åtgärdsarbetet så snabbt.

– Sedan 2010 har vi fyrfilig motorväg mellan Nynäshamn och Stockholm och sedan 2011 går det direkttåg sträckan Nynäshamn-Stockholm-Bålsta. När 225:an blir säkrare faller ytterligare en pusselbit på plats för ännu bättre kommunikationer till och från Nynäshamn, säger kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn Anna Ljungdell (S).

Dagligen passerar både personbilar och tung trafik längs väg 225. Vägen är olycksdrabbad och Nynäshamns kommun har under många år påtalat att vägen behöver bli säkrare. Nu har alltså Trafikverket precis startat en så kallad åtgärdsvalsstudie för att undersöka vilka åtgärder som bör vidtas för att 225:an ska bli säkrare.

– Det kan exempelvis handla om förbättringar av korsningar, att delar av vägen breddas, bättre hållplatser, gång- och cykelvägar, etcetera. Men vilka åtgärderna blir får vi veta redan i februari när studien ska vara klar, säger Anna Ljungdell.

Trafikverkets plan är att åtgärdsvalsstudien ska vara klar sista februari 2014 och att arbetet med åtgärderna kommer igång hösten 2014.

---------------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta:
Anna Ljungdell (S), kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn
076-125 81 53, anna.ljungdell@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.