2012-08-21

Så ska Nynäshamn utformas

Med unik app bestämmer invånarna hur tätorten ska utvecklas

Nynäshamn blir första kommun i landet som lanserar en app där invånarna kan tycka till om hur staden ska utvecklas. Med hjälp av en frågequiz som lanseras i dag, får kommunen förhoppningsvis in mängder med svar på hur tätorten ska utvecklas - samt en bred skara nynäshamnare som vill fortsätta att delta i utvecklingen av Nynäshamn.
Mobila appen exempel 2
— Vanliga remissförfaranden och yttranden i alla ära, men oftast är det en rätt smal kategori nynäshamnare som står bakom dem. Med appen vill vi nå en bredare skara som engagerar sig i stadens utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Arbetet med en ny så kallad fördjupad översiktsplan står i startgroparna. Den ska innehålla visioner om hur tätorten Nynäshamn ska utvecklas när det gäller allt från parker och butiker till byggnader och vägar. Ett viktigt underlag är nynäshamnarnas åsikter. Genom svaren i appen hoppas Nynäshamns kommun få en tydlig bild av hur invånarna själva vill att staden ska utformas. Frågorna handlar bland annat om hur stadens grönområden bör se ut, vad som är viktigast att tänka på vid nybyggnationer, vad personen helst sysselsätter sig med på helgerna och vad han eller hon föredrar att göra om pendeltåget är försenat med 20 minuter.

— Många kommuner har informationsappar men vi går ett steg längre och kommunicerar med invånarna med hjälp av en lättillgänglig app. Quizen innehåller även en fråga om personen vill fortsätta att engagera sig i stadens utveckling. Vi hoppas att många svarar ja så Nynäshamn verkligen blir en tätort som nynäshamnarna varit med och utvecklat, säger Anna Ljungdell.
För mer information kontakta:
Anna Ljungdell (S), kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn
E-post: anna.ljungdell@nynashamn.se
Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.