2012-07-17
Pressinbjudan:

OS i London startar om 10 dagar. Redan om 3 dagar startar Jubileumsregattan till minne av OS-seglingarna 1912 i Nynäshamn

Jubileumsregattan 20 juli-5 augusti är en 17 dagar lång hyllning till minne av OS-seglingarna 1912 i Nynäshamn.  Jubileét i Nynäshamn - där det mesta är gratis - har ett digert program: rekordstort Classic Boat Meet, seglingstävlingar med bland annat Europamästerskap, Europacup och Svenska mästerskap, världsseglare, musikfestival med bland andra Amanda Jenssen, Olympic Day samt mycket mer. Startdagen 20 juli invigs även Nordens största pir — Jubileumspiren.
Mer information ges vid en presskonferens fredag 20 juli klockan 10.30

Presskonferensen, där vi bjuder på frukost, hålls på båten Taifun - Norges guldmedaljör vid tävlingarna 1912. Den som vill kan följa med på en tur med tidigare OS-deltagaren Thomas Lundqvist och hans båt Sting. Under Jubileumsregattan tävlar de i Europamästerskapet för 6mR. Presskonferensen blir med andra ord en resa från 1912 till 2012.

Tid: Fredag 20 juli klockan 10.30
Plats: På R8:an Taifun som ligger i Nynäshamns gästhamn framför Rökeriet.
Medverkande: Nina Munters, Nynäshamns kommuns projektledare för Jubileumsregattan, Jan Klingeborn, Nynäshamns Segelsällskap, Tor Hedvall, Classic Boat Meet samt Anna Ljungdell (S), kommunstyrelsens ordförande.

Fredag morgon finns många av de 250 klassiska båtar som deltar i Classic Boat Meet, på plats.

Mer information finns även på www.jubileumsregattan.selänk till annan webbplats

För mer information kontakta:
Åsa Ericsson, pressekreterare Nynäshamns kommun 076-125 84 58 asa.ericsson@nynashamn.se
Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson