2012-04-11

Kraftig ökning av antalet gästnätter i Nynäshamn. "Nya väg 73 är främsta orsaken"

Antalet gästnätter har ökat kraftigt i Nynäshamns kommun. Det senaste året har antalet övernattningar på hotell ökat med drygt 11 procent. — Flera hotellägare vittnar om att nya väg 73 är främsta orsaken till den markanta ökningen, säger Nynäshamns kommuns marknads- och turistchef Heidi Ekberg.
Antalet gästnätter på hotellen i Nynäshamn var förra året 79 242 i Nynäshamn. Det är en ökning med drygt 11 procent jämfört med 2010. Siffran är klart över riksgenomsnittet som ligger på plus 2,6 procent. Omsättningen på hotellen under samma period har ökat ännu mer - med närmare 27 procent, enligt en färsk rapport som Resurs AB har tagit fram på uppdrag av Nynäshamns kommun. De positiva siffrorna beror på främst en sak enligt hotellägare i kommunen: väg 73 som sedan december 2010 är fyrfilig motorväg hela sträckan Stockholm-Nynäshamn.

— I dag märker vi att det är betydligt lättare för konferensbokare att bestämma sig för Nynäshamn.
Tiden är dyrbar för de flesta och idag går de snabbt och enkelt att ta sig mellan Stockholm och
Nynäshamn, säger Elisabeth Schmidt, marknadschef på konferenshotellet Utsikten Meetings i Nynäshamn.

— Vi kämpade i många år för att väg 73 skulle få motorvägsstandard mellan Globen och Nynäshamn Nu skördar vi frukterna och märker att intresset för Nynäshamn ökar för varje dag. Det gäller allt från besökare till företagare och bostadsetablerare, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Bild: Väg 73. Fotograf: Mattias Hansson/HGbild

För mer information kontakta:
Anna Ljungdell (S), kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn 076-125 81 53, anna.ljungdell@nynashamn.se
Heidi Ekberg, marknads- och turistchef Nynäshamns kommun 076-125 87 05 heidi.ekberg@nynashamn.se
Elisabeth Schmidt, marknadschef Utsikten Meetings i Nynäshamn 070-564 12 84 elisabeth.schmidt@utsiktenmeetings.se
Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.