Frågor och svar från Patrik Isestad (S)

Här kan du se tidigare frågor som inkommit till Patrik Isestad och som han har besvarat.

Ställ frågor till Patrik Isestad här.

2017-04-27

Fråga

Huvudägarna i Alkärrsplans Utvecklings AB har presenterat storstilade planer för länge sedan, senast reviderade för två år sedan. Vad händer? Vad använder kommunen sitt delägarskap i bolaget till?

Jan-Erik Ljusberg

Svar

Hej Jan-Erik,

Det är mycket nya saker att hantera och sätta sig in i och en av dessa delar är att finna den digitalt funktionen för din fråga. Här har jag missat din fråga och ber om ursäkt att du fått vänta. En annan del att sätta sig in i är de olika bolagen samt samhällsplaneringen i övrigt för vår hembygd.

Jag har sedan februari börjat jobba med frågan om Allkärsplan och det är ett mycket intressant bolag som vi tillsammans med Norska investerare har gemensamma intressen i. Jag har haft samtal med de Norska investerarna som nu har reviderat sina planer för platsens utveckling med fler bostäder och bättre anpassade affärslokaler. Min uppfattning är att vi inom kort kommer kunna presentera en god utveckling av platsen Allkärsplan där vi som kommun tar över sjukhusbyggnaden och bostadsexploatören utvecklar nya bostäder och en ny integrerad handelsplats. Detta kommer gynna vårt befintliga centrum och ge oss fler bostäder. Just nu har vi anlitat en affärsjurist samt värderare av sjukhusbyggnaden för att göra klart ägarförhållanden för sjukhuset och platsen Allkärsplan. Detta är nödvändigt för att komma vidare i processen och start av byggnation på platsen.

Hör gärna av dig med mer frågor till mig.

Med hopp om en bra dag!
Patrik Isestad (S)
Kommunstyrelsens ordförande,
Kommunalråd
Nynäshamn kommun.

Sidan granskad 2017-08-28
Sidansvarig: Annie Skytt

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.