Frågor och svar från Catrine Ek (MP)

Här kan du se tidigare frågor som inkommit till Catrine Ek och som hon har besvarat.

2016-07-06

Fråga

Hur blev det med pengarna för fotbollsskolan 2016 i Sorunda?
Håkan Falk

Hej Håkan

Kommunen sökte och blev i år beviljade bidrag om 500 000
kronor som skulle gå till gratis sommaraktiviteter till barn i åldrarna 6-15 år. Bidraget har nu har fördelats över kommunens delar och aktiviteterna är i full gång.

När det gäller fotbollsskolan i Sorunda kom man inte i mål av flera anledningar. Projektledaren hade kort om tid att få ihop aktiviteterna,
dialogen med Sorunda startade sent och programmet behövdes sys ihop för att kunna marknadsföras ut till föräldrar, barn och ungdomar i kommunen. Efter att jag haft kontakt med Tobias Åhs, ansvarig för fotbollsskolan förstår  jag också att man till viss mån inte heller förstått kriterierna för ansökan, alternativt varit otydliga med dessa och att dialogen inte blivit optimal.

Detta är ett bidrag som kommer att kunna sökas under en treårsperiod och möjligheten för Sorunda fotbollsklubb att komma med nästa sommar finns kvar. Det finns en vilja både från Sorunda IF och från tjänstemännen att fortsätta dialogen kring detta.

Hur

> blev det med pengarna för fotbollsskolan 2016 i
Sorunda?
 > > Skriv ditt namn eller signatur: (publiceras på
webben tillsammans med
 > svaret) Håkan Falk

2016-03-09

Hej Catrine

Vi har kontaktat dig och flera andra ledamöter i miljöpartiet angående LED-belysning som kan bespara både klimatpåverkan och kommunens ekonomi. Ni är MILJÖPARTIET i EKOKOMMUNEN Nynäshamn. Men ni har klart deklarerat att ni inte ens vill träffas för att se vad det handlar om.

Du får gärna förklara för mig här varför.

Ken Carlsson Musikevenemang Södertörn

Hej Ken

Det finns en risk att agera som ni gjort inom musikevenemang Södertörn i andra frågor som gäller kontakt med kommunen och politiker och det är att man inte vill ha kontakt eftersom man inte förväntar sig några positiva intentioner. Min avancerade gissning är att det är vad som hänt här.

2015-06--10

Fråga

Har till min glädje läst att de finns omärkta 15 miljoner i  juni budgeten. Och att befolkningen ökar starkt HURRA. Men glädjen varade inte länge för sen den 22 juni har SAMTLIGA passagerare på buss 861 05.56 fått stå eller sitta på golvet i bussen.  All uppmaning från busschaufförerna  att alla skall sätta på bussens bälten gäller ej oss som går på i Ösmo. Kanske tänker du ta pendeltåget, men eftersom du arbetar o bor i Nynäshamn kan jag upplysa dig om att alternativet att ta pendeltåget betyder ibland 2 timmar enkel resa. Således kvarstår bilen. Vilket INTE bidrar till bättre miljö.

Kicki

Hej Kicki

Jag delar din uppfattning om att buss och pendeltåg inte fungerar optimalt. Det är något som jag som miljöpartist verkligen beklagar. Det är dock inte kommunen som äger frågan utan landstinget där alliansen styr.

Jag har varit i dialog med "mina" politiker på landstingsnivå för att uppmärksamma Nynäshamns kommuns problematik och jag vet att de gör vad de kan.

Jag åker pendeltåg ofta. Som politiker arbetar jag inte bara i kommunen, då jag även har uppdrag på landstings och regionnivå och då ofta förlagt på kvällstid.

Jag har även bott på Lisö och i stora Vika så jag är personligt insatt och berörd av kollektivtrafik med brister.

2014-04-10

Fråga

Varför är alla skyltar i Nynäs och även Ösmo så fruktansvärt skitiga? Kan man inte städa bort måsskit med mera? Lite för miljön!
/CL

Hej

Det är gatu- och anläggningsenheten som ansvarar för detta. Det spolar skyltarna efter behov. Det går bra att göra en felanmälan via kommunens hemsida.

Sidan granskad 2017-07-03
Sidansvarig: Annie Skytt

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS