Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Anmälan seminarium Hot, hat och trakasserier på nätet

Seminarium med Mårten Schultz

Problemet med aggressiv samtalston och hat i sociala medier uppmärksammas allt mer. Detta klimat finns inte bara på sociala medier, utan blir accepterat också i andra sammanhang som i klassrummet, i fullmäktigesalen, idrottsarenan och på kafferasten på arbetsplatsen.

Vissa anser att demokrati innebär att man får tala som man vill och föra verbala krig mot oliktänkande och hänga ut dem som fula, löjliga och värdelösa.

Det är angeläget, både ur ett demokratiskt- och arbetsmiljömässigt perspektiv att höja kunskapsnivån i frågor kopplade till hot, hat och trakasserier.

Därför bjuder vi in till detta kunskapsseminarium som riktar sig både till tjänstepersoner och politiker i Nynäshamns kommun. Läs mer om Mårten längre ner på sidan.

Tid och plats

20 september
15.00-17.00
Bio Vågen, Folkets Hus


Varmt välkomna!

Tommy Fabricius, kommundirektörMårten Schultz är professor i civilrätt och arbetar som forskare och lärare vid Stockholms universitet. Schultz är grundare av och ordförande för Institutet för Juridik och Internet, som arbetar för att stärka skyddet för mänskliga rättigheter, särskilt integritet, i digitala miljöer. Han är engagerad i den juridiska debatten och har medverkat som krönikör i Dagens Nyheter och som juridisk kommentator i Svenska dagbladet. Sedan september 2016 är Mårten Schultz en av fyra experter i Prins Carl-Philip och Prinsessan Sofias stiftelse mot näthat. Mårten Schultz utsågs till Årets Jurist 2012 och samma år till Årets lärare vid Stockholms universitet. 

 

Anmälan

 


Ange e-postadress
Sidan granskad 2017-08-02
Sidansvarig: Kenneth Kollberg

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp