Vy över ängar mellan Aska och Åvik i Sorunda

Lisös guldkorn

Ute på Lisö finns det massor av fina konstverk som väntar på att bli upptäckta av just dig. Det finns även antika föremål och loppis. Inte bara konstverken som delvis består av blåst glas, tavlor, trähantverk och silversmide är bländande vackra. Även byggnaderna och miljön fångar blicken och intresset.

En lada med massa saker, som bord, stolar och mycket mer

Stenstallets loppmarknad. Foto: Theodor Colbing

Första stoppet på vår utflykt till Lisö var Stenstallet. Det är en loppis och antikhandel som har allt att erbjuda. Du kan fynda allt från bord och stolar till snapsspel. Du som tycker att det är roligt att köpa ovanliga föremål borde verkligen göra ett besök!

En stor lada med stengrund, där av namnet ”Stenstallet”

Utanför Stenstallet. Foto: Theodor Colbing

Tvärs över vägen ligger Fållnäs Konsthall. Den ligger i en av flyglarna som tidigare tillhörde en gammal slottsanläggning. Under sommarhalvåret finns det magiska utställningar som är ensamma i sitt slag. När du har beskådat all konst kan du ta en fika i konsthallens eget café. Att sitta här en solig dag och njuta av en kopp kaffe skulle verkligen vara härligt!

Tavlor på väggarna uppe på ett loft

Utställningen på loftet. Foto: Theodor Colbing

Blåst glas i regnbågens färger med tavlor i bakgrunden

Blåst glas i olika färger. Foto: Ellinor Lagerberg.

Värmeljus på ett bord med blommor och tavlor i bakgrunden

Fikabord. Foto: Theodor Colbing.

Uteservering med utsikt över ängen

Utanför konsthallen. Foto: Ellinor Lagerberg

En kvarts biltur från Stenstallet, på Kalvnästorpet, ligger Blåklockan. Det är en hantverksgård och ett café som tillverkar trähantverk, silversmide, tavlor, keramik och mycket annat. Verksamheten startades år 1982 av Bertil Reuterstig. Sedan dess har han tillverkat hundratals vackra hantverk av trä och silver. Vi blev oerhört imponerade av Bertils flit och hans fina skapelser som klockor av trä, örhängen av gamla mynt och mycket mer.

Träskålar, silverringar, myntörhängen och mer

Några av Bertils hantverk. Foto: Theodor Colbing

Träfat med örhängen av gamla femöringar och andra mynt

Träfat med myntörhängen. Foto: Ellinor Lagerberg