2017-12-08

Skapa ett verk på temat människovärde

Med anledning av Förintelsens minnesdag inbjuds du att skapa ett verk som har med demokrati och människovärde att göra. Verken visas på en utställning i början av 2018.

Bild med mängder med bokryggar och texten Stick together.

Från tidigare utställning.

För att uppmärksamma Förintelsens minnesdag lördag 27 januari inbjuds du att skapa ett verk som visas på en utställning 27 januari till och med 1 februari på Konstpoolen i Nynäshamn.

Valfri uttrycksform

Uttrycksformerna kan exempelvis vara en skulptur, målning, teckning, dikt, text, ett fotografi med mera som lyfter fram möten mellan människor, kulturer och allas lika värde. Tanken med verken och utställningen är att väcka tankar kring viktiga samhällsfrågor.

En blomma med en massa tankar skrivna i blombladen.

Från tidigare utställning.

Inlämning av bidrag

Till den 23 januari kan du lämna ditt bidrag till Maria Oscarsson Marle på Konstpoolen, Vikingavägen 39. Du kan även kontakta Maria om du har några frågor: maria.oscarsson@konstartera.se, 070-777 55 67.

Arrangörer

Arrangörer för Förintelsens minnesdag i Nynäshamn är Nynäshamns kommun, Svenska kyrkan, Folkets hus, ABF, Konstpoolen och Radiokakan.

Text: Sara Ahl och Åsa Ericsson

Bild med texten Visa att du bryr dig.

Sidan granskad 2017-12-08