2018-02-02

Ny gång- och cykelväg till Kvarnängen

Kommunen föreslår en ny gång- och cykelväg mellan busshållplatsen Rappsta och Kvarnängen.

Två tjejer med cykelhjälmar

Kommunen förslår att en ny gång- och cykelväg byggs mellan busshållplatsen Rappsta längs med Nynäsvägen och Kvarnängsvägen.

- På sträckan mellan busshållplatsen Rappsta och Kvarnängsvägen saknas en väg för gående och cyklister. En ny gång- och cykelbana ger en säkrare väg för den som vill ta sig till och från Kvarnängen utan bil. Det medför också att vi får en sammanhängande gång- och cykelbana hela vägen mellan trafikplats Älgviken och Bryggargatan säger Jesper Skoglund, stadsmiljöchef på Nynäshamns kommun.

Kostnaden för den nya gång- och cykelvägen beräknas till 4,5 miljoner kronor. Beslut i ärendet fattas på miljö- och samhällsbyggnadsnämnden den 22 februari.

Fler nya gång- och cykelvägar planerade
Kommunens stadsmiljöavdelning har gått igenom kommunens gång- och cykelnät för att hitta brister och avvikelser. Målet är att åtgärda minst en avvikelse per år. Under 2019 planeras en gång- och cykelväg mellan Bryggargatan och väg 73.

Sidan granskad 2018-02-02
Sidansvarig: Lisa Olén