2018-01-26

Ny utbildning till NKC

Den 26 januari meddelade myndigheten för yrkeshögskolan att Nynäshamns KompetensCentrum får starta en bryggeriteknikerutbildning.

Bilden föreställer vuxna elever i skolmiljö

Foto: Scandinav Bildbyrå

Den 26 januari meddelade myndigheten för yrkeshögskolan att Nynäshamns KompetensCentrum (NKC) får erbjuda utbildningen bryggeritekniker. Utbildningen är 1,5 år och motsvarar 300 yrkeshögskolepoäng. Utbildningen sker i samarbete med det lokala Nynäshamns Ångbryggeri.

- Det är mycket glädjande att vi fått detta besked och denna möjlighet att bredda NKCs verksamhet, säger Anna Eriksson, tillförordnad skolchef. Detta är ett mycket bra exempel på hur man kan knyta samman näringslivet med yrkeshögskolan på ett positivt sätt.

För att söka till utbildningen krävs en gymnasial eller liknande utbildning som bedöms vara likvärdig.

Sidan granskad 2018-01-29