2018-01-17

Nynäshamns Kompetenscentrum länkar samman yrkeshögskolan och näringslivet

Fler och fler arbetsgivare har svårt att hitta arbetskraft med rätt kompetens. Nu bjuder Nynäshamns KompetensCentrum tillsammans med Campus Telge och Xenter in till ett frukostseminarium för att länka samman arbetsgivare med yrkeshögskolor.

BIlden föreställer människor som hälsar och skakar hand

Foto: Scandinav Bildbildbyrå

Nynäshamns KompetensCentrum arrangerar ett frukostseminarium tillsammans Campus Telge i Södertälje och Xenter i Botkyrka för att bygga en starkare koppling mellan yrkeshögskolorna och arbetsgivare. En av orsakerna är att arbetsgivare får allt svårare att tag i rätt kompetens i rätt tid.

- En stark koppling mellan yrkeshögskolor och arbetsgivare är fördelaktigt ur alla perspektiv, säger Anna Eriksson, tillförordnad skolchef i Nynäshamns kommun. Genom frukostseminariet ger vi både yrkeshögskolor och arbetsgivare en chans att träffas och får också en möjlighet att förklara för näringslivet hur ett starkt engagemang från deras sida skapar mervärde för alla inblandade, säger Eriksson.

En relevant kompetensförsörjning är en förutsättning för att skapa tillväxt i svenska företag och frukostseminariet är ett sätt för kommuner att få arbetsgivare mer engagerade i att skapa en bättre bas för framtida rekryteringar.

Frukostseminariet är kostnadsfritt och hålls den 1 februari klockan 07.30-08.55 i Södertälje Science Park. För anmälan, besök https://simplesignup.se/event/125638-raett-kompetens-i-raett-tid.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2018-01-17