2017-12-13

Marschaller och fordonsluciatåg på luciamorgonen

Kommunens stadsmiljöavdelning firar lucia med marschalltändning och fordonsluciatåg.

Innan fem på luciamorgonen samlades ett stort gäng på kommunens stadsmiljöavdelning. Över 500 marschaller packades in i bilarna och sedan bar det iväg ut för att lysa upp för morgonen för nynäshamnare, ösmo- och sorundabor.

– Det är andra året vi tänder marschaller på luciamorgonen, det blev så uppskattat förra året att vi bestämde oss för att fortsätta, säger Jesper Skoglund, chef för stadsmiljöavdelningen på Nynäshamns kommun.

Marschallerna tändes vid Ösmo station, i Spångbro och i Nynäshamn.

Minitraktor fick vara lucia
I år var det också premiär för fordonsluciatåget. En liten minitraktor med ljuskrona fick vara lucia och följdes av en tomtenisse, en stjärngosse och en rad fordon pyntade med glitter.

– Nästa år får vi nog ta i lite mer med pyntet, tio meter glitter försvinner rätt snabbt på en stor lastmaskin, men roligt var det. Vi hoppas att det blev uppskattat, säger Barbara Brass, stadsträdgårdsmästare på Nynäshamns kommun.

Sidan granskad 2017-12-18