2017-08-03

Kommunen flaggar med regnbågsflaggor

Med anledning av festivalen Stockholm Pride som pågår denna vecka vajar regnbågsflaggor på Nynäshamns kommuns flaggstänger i centrala Nynäshamn.

Regnbågsflaggan vajar utanför kommunhuset

– En symbol som signalerar stolthet, respekt och tolerans är viktigt att stödja. Idag kan vi fortfarande se att det kommer in hat mot Priderörelsen vilket är förkastligt. Nynäshamns kommun är för stolthet, respekt och tolerans och allas lika värde, säger Patrik Isestad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Regnbågsflaggorna vajar på Nynäshamns kommuns officiella flaggstänger i Nynäshamn: på Stadshusplatsen, i Nynäshamns gästhamn och på Malmtorget. Flaggorna kommer att vaja till måndag morgon 7 augusti.

Text: Annica Delin

Sidan granskad 2017-08-03