2017-03-30

Balkong på Sunnerbo får ny beläggning

Måndag 3 april påbörjar fastighetsavdelningen arbetet med att byta beläggning på balkongen på Sunnerbo vård och omsorgsboende.

Bild på Sunnerbos altanbeläggning

Cementplattor ska bytas ut.

Balkongen runt fasaden på den tillbyggda delen av Sunnerbo vård och omsorgsboende har i nuläget en beläggning med cementplattor. Fastighetsavdelningen ska byta ut cementplattorna mot en beläggning i trävirke, vi ska även göra en så kallad luftspalt mellan altanbeläggningen och fasaden på huset. I nuläget ligger altanbeläggningen tätt mot husfasaden vilket gör att det svårt att få bort skräp och fukt stannar kvar mot fasaden vilket kan skada träpanelen. Vi byter därför beläggning för att det ska bli enklare att hålla rent och för att skydda fasaden.

I samband med bytet av beläggningen ändrar vi även på balkongräcket, även det för att förenkla städningen av balkongen.

Arbetet utförs av kommunens ramavtalsentreprenör LP Bygg och Specialsnickerier AB. Vi beräknar att arbetet tar cirka 3 veckor och blir färdigt i slutet av april.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta teknisk förvaltare Tommy Ahlberg.

Text: Annica Dehlin

Sidan granskad 2017-06-22