2017-02-07

Framtidens Telegrafen och Vaktberget

Detaljplanen för den nya stadsdelen i kvarteren Telegrafen och Vaktberget är nu utställd. Nytt är gestaltningsprogrammet som visar hur området kan komma att se ut.

Stadsradhus längs med gata med gamla Televerkets lokaler i bakom.

Föreslagen bebyggelse längs Industrivägen (fotomontage).

En helt ny stadsdel med arbetsplatser, verksamheter och cirka 600 nya bostäder planeras i kvarteren Telegrafen och Vaktberget i norra Nynäshamn. Syftet med detaljplanen är att området ska utvecklas till en stadsdel med egen identitet präglat av det industriella arvet. Äldre byggnader som gamla brandstationen, ångbryggeriet och delar av Televerkets lokaler kommer att bevaras. I det nya gestaltningsprogrammet visas tankarna med området där de äldre byggnaderna blandas med ny bebyggelse i form av flerfamiljshus, stadsradhus och påbyggnad på befintliga byggnader.

Utställning 7 februari till 7 mars
Den 7 februari till den 7 mars fanns förslaget utställt. Det betydde att allmänheten kunde lämna synpunkter på förslaget. Under utställningstiden fanns planen tillgänglig på webben, på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i nämndhuset samt på biblioteket i Folkets Hus i Nynäshamn under ordinarie öppettider.

Stadsradhus och flerfamiljshus längs med gata.

Föreslagen bebyggelse längs Diavoxgränd, vy mot öster (fotomontage).

Ritning, vitt flerfamiljshus.

Gatuvy mot norr längs Bryggargatan (fotomontage).

Vita flerfamiljshus med träd i förgrunden.

Gatuvy från Bryggargatan mot norr (fotomontage).

Sidan granskad 2017-05-08