2016-11-24

Mångmiljonbidrag för ökat bostadsbyggande

Nynäshamns kommun är en av 111 kommuner i landet som beviljats regeringens byggbonus som ska främja ökat bostadsbyggande. Nynäshamn får närmare 4,6 miljoner kronor.

Grävskopa intill husbygge.

Foto: Kenneth Kollberg.

Ett av villkoren för att få bidraget är att kommunen från 1 augusti förra året och ett år framåt har gett startbesked som möjliggör byggande av minst en bostad. Nynäshamns kommun har gett startbesked för 136 bostäder under perioden.

"Starkt intresse för Nynäshamn"

– Bidraget är ett välkommet tillskott då vi ser ett väldigt starkt intresse för att investera i Nynäshamns kommun. Pengarna innebär att vi kan stärka organisationen så vi kan möta det stora intresset, säger Nynäshamns kommuns planeringschef Anna Eklund.

Det är Boverket som har fördelat pengarna. Här finns mer information om bidragetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och fördelningen av pengarna.

Sidan granskad 2016-11-30