2016-11-10

Militärövning på Södertörn

Mellan 13 och 23 november genomförs den stora militärövningen Swenex bland annat på Södertörn. Övningen kan vara märkbar för dig som bor i Nynäshamns kommun.

Båt vid strandkant samt militärer på land.

Foto: Joel Thungren, Försvarsmakten.

Swenex är en återkommande marin övning som genomförs på ostkusten i ett område som sträcker sig från Södertörn i norr till Västervik i söder samt på Gotland.

I Nynäshamn och på övriga Södertörn kan övningen märkas till sjöss i skärgården och farleder. Även flyg kan förekomma.

På Försvarsmaktens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns information om övningen samt kontaktuppgifter till den som svarar på frågor från allmänheten samt övningens mediekontakt.

Sidan granskad 2017-05-08