2016-10-27

Plantering av träd i Ösmo centrum

Stadsmiljöavdelningen planterar Himalayabjörkar i Ösmo centrum med start den 27 oktober.

Torsdag den 27 oktober börjar stadsmiljöavdelningen att plantera träd i Ösmo centrum. Det är åtta stycken Himalayabjörkar, latinskt namn Betula utilis var. jaquemontii ´Doorenbos´, som ska planteras som ett led i centrumlyftet i Ösmo.

Varje träd med rotklump väger cirka 380 kilogram och är vid planteringen ungefär tre och en halv meter högt, berättar Barbara Brass, Stadsträdgårdsmästare.

Himalayabjörkar har kritvita stammar som varje år flagnar vilket gör att ny vit näver kommer fram (barken på björkar kallas näver). Björkarna har mörkt gröna blad på sommaren och på hösten blir de gula.

Vid frågor kan du kontakta stadsträdgårdsmästare Barbara Brass.

Sidan granskad 2016-10-27