2016-10-13

Nu får du elda ditt trädgårdsavfall

Från och med lördag 8 oktober till och med söndag 23 oktober är det tillåtet att elda vedartat trädgårdsavfall.

Person som eldar ris utomhus på kvällen.

I Nynäshamns kommun får du elda trädgårdsavfall under två veckor på hösten och två veckor på våren, vecka 41-42 samt vecka 15-16 med föregående veckoslut.

Vad får du elda?

Du får bara elda torrt vedartat trädgårdsavfall som till exempel grenar och kvistar. Att elda löv, gräs och liknande är inte tillåtet.

Ta hänsyn till dina grannar

Du får bara elda om det kan ske utan att det är störande för omgivningen. Kontrollera därför vindriktning och fuktförhållanden innan du börjar elda.

Kompostera gärna

Kommunens intentioner är att trädgårdsavfall ska komposteras på den egna fastigheten. Ibland känns det omöjligt när man till exempel har mycket ris och kvistar. Då kan man lämna sitt trädgårdsavfall till kommunens återvinningscentraler i Hammarhagen och i Sunnerby industriområde.

Sidan granskad 2017-06-21