2016-10-06

Ny teknisk handbok sätter standard för tekniska anläggningar

Nynäshamns kommun har tagit fram en teknisk handbok med regler för byggande, drift och underhåll på offentlig mark. Den vänder sig till entreprenörer, projektörer och byggherrar.

Anläggare i bygghjälm

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen har tagit fram en ny teknisk handbok. Handboken innehåller regler för byggande, drift och underhåll på offentlig mark. Den ska användas när projekteringshandlingar eller avtal som berör allmän platsmark och kvartersmark inom kommunen upprättas.

- Syftet med den tekniska handboken är att skapa en standard för de tekniska anläggningar som byggs inom kommunen. Handboken ger projektörer och entreprenörer som utför arbeten åt kommunen möjlighet att få tydligare anvisningar och likvärdiga krav, säger projektledaren Pernilla Höglund.

Text: Lisa Olén
Bild: Scandinav