2016-10-03

Nynäshamns Kulturvecka pågår för fullt

Nynäshamns Kulturvecka är i full gång. Det späckade programmet innehåller allt från prova-på-stepp,barndans och konserter till Cornelisafton och författarsamtal.

Mängder med barn spelar på Stadshusplatsen.

Playstation och Trumpetmästarna under lördagens konsert för Världens barn på Stadshusplatsen i Nynäshamn. Foto: Andreas Carpvik.

Det är sjätte året i rad som Nynäshamns Kulturvecka arrangeras. I år pågår evenemanget 1-8 oktober. Precis som tidigare år innehåller veckan en rad programpunkter med arrangemang runt om i kommunen.

Mängder med evenemang

Du kan gå på affischutställningen ”60-tals-popen i Nynäshamn”, sagostunder på Sorunda bibliotek, prova-på-stepp på Ösmo dansskola, sopplunch med underhållning i församlingshemmet i Nynäshamn, tjejkväll med extra öppettider i Nynäshamns centrum, med mera.

Kulturnatten

Veckan avslutas lördag 8 oktober med Kulturnatten - som bara den innehåller närmare 40 programpunkter. Central punkt för Kulturnatten är Stadshusplatsen. Vid dåligt väder flyttas Kulturnattens scenprogram in i Folkets hus.

– Återigen har kulturaktörerna bidragit med mängder av spännande och varierande programpunkter för en bred målgrupp. Antalet programpunkter har också ökat från föregående år, vilket tyder på ett starkt och brinnande intresse för kulturen i Nynäshamn, säger projektledare för kulturveckan Petra Garnås.

Insamling till Världens barn

Under kulturveckan lyfts insamlingen till Världens barn fram. I anslutning till flera evenemang är det möjligt för besökarna att lämna bidrag.

– Initiativet kommer från Titt Berg på Svenska kyrkan i Nynäshamn. Kulturen vill bidra till allas välmående så att stödja Världens barn känns helt rätt i sammanhanget, säger Petra Garnås.

Nynäshamns kulturvecka arrangeras av Nynäshamns kommun i samarbete med kulturaktörer i kommunen.

Under rubriken Dokument hittar du hela programmet.

Ändringar i programmet:

• 8 oktober monolog med Ulla Tengling: Inställd på grund av sjukdom.
  • 8 oktober ABF.scenen: Special guest blir bluesrockgruppen Octofuzz.
  • 8 oktober: Bandet Eufori har tillkommit till Kulturefterfesten.
  • Hela veckan är en vägg i kommunhusets entréplan fylld med alser gjorda av konstnärer från Gymnasiesärskolan, Tallbacka särskola, Nickstadalens dagliga verksamhet, Leveransgruppen och Utegruppen.

Sidan granskad 2016-10-06

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.