Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2016-08-29

Medborgardialog om hamnområdet gav många idéer

Fler hamnbodar, en saluhall, en simhall och en rund restaurang. Åsikterna var många när nynäshamnarna fick tycka till om hamnområdets utveckling under helgens Bo Leva Etablera-mässa.

Man och kvinna diskuterar vid vepa framför turistbyrån i Nynäshamn.

Nynäshamns kommun arbetar just nu med att ta fram ett nytt förslag för utvecklingen av hamnområdet. I helgen fanns kommunens utredare David Ulmér på plats i gästhamnen för att samla in åsikter från allmänheten.

– Det är tydligt att hamnområdet ligger nära nynäshamnarnas hjärta. De som kommit fram är väldigt engagerade och det har blivit långa och intressanta diskussioner. Totalt har vi fått in ett femtiotal förslag. Någon vill se en simhall och någon annan en saluhall. Ett annat förslag som kom upp var en rund, fyrliknande restaurang i två våningar ute på Frejas Holme, säger David Ulmér. 

Från förslagen framgår också att de flesta vill bevara hamnområdets funktion som det är idag, som gästhamn och turistmål. Den småskaliga karaktären är viktig och några vill ha fler hamnbodar. Bostäder var det däremot nästan ingen som ville se i hamnen.

– Det verkar finnas en oro för att bostäder skulle göra hamnen mindre tillgänglig för allmänheten. Man vill att den ska fortsätta vara en offentlig plats med gångstråk, liv och rörelse, säger Ulmér.

Förslag presenteras i februari 2017

Förslaget om hamnområdet ska presenteras för kommunens politiker i februari 2017.

– Medborgardialogen är en av de saker som kommer att ligga till grund för förslaget. Att tillfråga lokala aktörer är en annan viktig del. Sedan finns det många andra aspekter att ta hänsyn till som till exempel brandskydd, sophantering och miljötillsyn, säger Ulmér.

Text: Lisa Olén

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-09-05
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp