2016-08-08

Del av Järnvägsgatan stängd för trafik under Nynäskalaset

Under tiden som Nynäskalaset pågår, mellan klockan 12  fredag 5 augusti och klockan 03 söndag 7 augusti, är den del av Järnvägsgatan som går längs med Svandammsparken i Nynäshamn avstängd för trafik.

Del av Järnvägsgatan stängs för trafik

Järnvägsgatan stängs av sträckan från korsningen med Centralgatan till korsningen med Frejgatan (Svandammskolan).

Biltrafiken rekommenderas att ta vägen via Lidl-korsningen Nynäsvägen/väg 73 – Skolgatan – Idunvägen i södergående riktning och omvänt för norrgående.

Bussar stannar inte vid Nynäshamns station

Busstrafiken är omdirigerad och kör via Kullstarondellen, Centralgatan och Idunvägen till Gröndalsvikens station. Det innebär att hållplatserna efter Kullstarondellen ned till Lidl- rondellen, Hamngatan och Fredsgatan samt Nynäshamns station är indragna under tiden som Nynäskalaset pågår.

Tillfälliga hållplatser för alla bussar förutom 854 placeras på Idunvägen i höjd med Kamelparken.

Se kartor över busstrafiken under rubriken Dokument. Se även information på SLs hemsida.

Specialinsatta skyttelbussar i centrum

Under tiden som Nynäskalaset pågår kommer specialinsatta skyttelbussar med jämna mellanrum gå i en slinga från Kullstarondellen ned längs Nynäsvägen till hamnen och upp längs Centralgatan där invånare och besökare kan hoppa på och av bussarna var som helst längs rutten.

Vid Kullstarondellen går det att byta till ordinarie busstrafik som stannar vid hållplats Backluravägen. Under rubriken Dokument hittar du en karta som visar slingan som skyttelbussarna kör.

Ersättningsbussar stannar vid tillfälliga hållplatser

Ersättningsbussarna för tågtrafiken kör samma väg som ordinarie busstrafik, via Kullstarondellen, Centralgatan och Idunvägen till Gröndalsvikens station. Bussarna stannar vid tillfälliga hållplatser på Idunvägen.

Byta från ersättningsbuss till specialinsatta skyttelbussar gör du vid hållplats Backluravägen (Nynäsgårds station).

Text: Annica Dehlin

Sidan granskad 2017-06-21