2016-06-10

Skejtparken vann Pris för bästa gestaltning

Med flest röster och motiveringar som ”Urban konst” tog Nynäshamns skatepark hem årets "Pris för bästa gestaltning".

Totalt 262 personer röstade i den sista omgången av tävlingen som stod mellan finalisterna Nynäshamns skatepark, Oscarsgatan 13 och Kvarteret Doppingen.

— Det är jättekul att så många engagerat sig och varit med och röstat. Jag har även hört att det pratats på stan om finalisterna och om arkitekturen i kommunen i allmänhet. Det är precis vad vi hoppats på och en av de stora vinsterna med det här priset, att få igång diskussionen om utformningen av vår närmiljö, säger Ida Olén, kommunarkitekt och jurymedlem.

Nynäshamns skatepark

Årets vinnare. Arkitekt: Pillar Design Studios (USA)/ Sthlm Sub Surfers. Byggherre: Nynäshamns kommun. Foto: Johan Gustafsson

Några av kommentarerna bland dem som röstat på Nynäshamns skatepark är: ”Med en harmonisk blandning av lummig skog i kvällssolen och högt flygande ripp är Nynäshamns skatepark en given vinnare”, ”Dess former utmanar och kittlar sinnet till oändlighet” och ”En helt unik arkitektur som kommer att glädja människor i alla åldrar i många generationer framöver”.

— Skejtparken har med sin spännande form och arkitektur blivit en alltmer populär samlingsplats och bidrar till att höja Estöområdets attraktionskraft. Att den dessutom genom sin funktion bidrar till att främja motion och god hälsa gör den till en värdig vinnare, säger Daniel Adborn (L), kommunalråd och ordförande i juryn.

Logotyp för Pris för bästa gestaltning

Alla är välkomna till prisutdelningen torsdag 30 juni

Priset kommer att delas ut torsdag 30 juni klockan 16.00 vid skateparken på Estö i Nynäshamn. Daniel Adborn, kommunalråd och ordförande i juryn delar ut priset. Alla är välkomna att delta.

Så har nominering, urval och omröstningen gått till

Nomineringen har varit öppen för allmänheten under vintern 2015/2016. En jury har sedan utsett tre finalister som allmänheten fått rösta på fram till den
7 juni 2016.

Resultat

Av totalt 262 röster fick Nynäshamns skatepark 41 procent, Kvarteret Doppingen 30procent och Oscarsgatan 13, 29procent av rösterna.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-06-17