2016-05-17

Påverka utvecklingen i Landfjärden

Nu startar arbetet med att ta fram ett program för den framtida utvecklingen av Landfjärden. Vi vill att du ska vara med från början och dina idéer och synpunkter är värdefulla för oss.

Program för Landfjärden

Syftet med programmet är att se över möjligheten bebygga nya områden samt visa hur dessa områden skulle kunna utvecklas genom att öka antalet bostäder, verksamheter, kontorslokaler och lokal samhällsservice som till exempel förskola/skola inom området. Programmet möjliggöra också en detaljplaneläggning med utbyggnad av kommunalt vatten och avlopp för befintliga tomtområden.

Programmet kommer när det är klart att vara vägledande för kommande detaljplaner och visar hur området kan utvecklas på lång sikt.

» Till enkät om Landfjärdens framtida utvecklinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Programområdet Landfjärden

Programområdet ligger i Landfjärden cirka 18 km norr om Nynäshamn. Landfjärden räknas till en av kommunens åtta tätorter och är beläget i nordöstra delen av kommunen på gränsen till Haninge kommun. Inom området finns cirka 240 fritidshus med tomter på cirka 2 500 - 8 000 m². Bebyggelsen i området är blandad och består av både äldre och nyare villor. Många fritidshus används idag som permanentbostäder.

Tidplan

Arbetet med programmet startar i slutet av maj 2016 och pågår året ut.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-05-23