2016-04-15

Stationer med gratis hundbajspåsar placeras ut på flera platser

Nynäshamns kommun sätter upp 20 stationer med gratis hundbajspåsar i de centrala delarna av Nynäshamn, Ösmo och Sorunda. Arbetet kommer att påbörjas i juni.

Stationerna, så kallade TiksPacs, kommer att placeras ut på strategiska platser längs populära stråk där många hundägare passerar.

— Vi hoppas att påsarna ska påminna hundägarna om att plocka upp efter sina hundar, säger stadsträdgårdsmästare Barbara Brass.

Konceptet TiksPac med stationer och hundbajspåsar är kostnadsfritt och sponsras av de företag som annonserar på stationerna. Konceptet används av såväl kommuner som bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. Åtagandet för kommunen, bostadsrättsföreningen eller fastighetsbolaget är att se till att stationerna alltid är påfyllda. Konceptet finns idag i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien.

Text: Anna Whitcombe

TikPacs station för gratis hundbajspåsar

Sidan granskad 2016-04-07
Sidansvarig: Anna Whitcombe