Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2016-04-08

Energiprojektet Hoxla kan inte genomföras i nuvarande form

Hoxla, som startade som ett projekt för att effektivisera energiförbrukningen på Kyrkskolan, kan inte genomföras i dess nuvarande form. En förstudie ska föreslå hur Nynäshamns kommun ska ta hand om det påbörjade arbetet.

Hoxla startade som ett projekt för att effektivisera energiförbrukningen på Kyrkskolan i Spångbro. Sedan projektet gick in i en genomförandefas sommaren 2015 har det kraftigt förändrats. Projektet avbröts tillfälligt februari 2016 för att undersöka om det fanns tillräckligt med beslutsunderlag för att arbeta vidare med projektet i dess nuvarande form och för att minimera skadorna för kommunen och skattebetalarna.

Saknas politiska beslut

– Vi har sett att det saknas politiska beslut för att arbeta vidare med det projekt som påbörjats i dess nuvarande form, säger miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens nya förvaltningschef Sara Eriksdotter Bjurström.

Förstudie

I mars 2016 konstaterade Nynäshamns kommun att projektet inte kan genomföras i nuvarande form. En förstudie ska föreslå hur kommunen ska ta hand om det påbörjade arbetet och hur grunduppdraget att byta ut oljeuppvärmningen mot ett miljövänligare alternativ på Kyrkskolan ska lösas.

Ansvaret för Hoxlaprojektet har kommunens fastighets- och serviceavdelning. Med anledning av en revisionsgranskning har miljö- och samhällsbyggnadsnämnden tillsatt en utredning med uppdraget att se över hela fastighets- och serviceavdelningen. Här kan du läsa mer om granskningen och utredningen.

– Målet är att vi snarast ska ha en fastighetsavdelning som på ett långsiktigt hållbart sätt tillhandahåller ändamålsenliga lokaler, och som självklart följer kommunens ekonomiska styrdokument och lagstiftningen, säger Sara Eriksdotter Bjurström.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-06-22
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp