2016-04-05

Tillåtet att elda trädgårdsavfall 9-24 april

Från och med lördag 9 april till och med söndag 24 april är det tillåtet att elda trädgårdsavfall. Men det finns bestämmelser om vad du får elda och inte.

Enligt Nynäshamns kommuns föreskrifter får du i detaljplanelagda och andra tätbebyggda områden endast elda trädgårdsavfall under vissa veckor på året. Eldning är tillåten vecka 15 och 16 på våren samt vecka 41 och 42 på hösten med föregående veckoslut. Under 2016 innebär detta att du får elda 9-24 april och 8-23 oktober.

Ta hänsyn till dina grannar och miljön

Många drabbas av besvär när grannar eldar blött trädgårdsavfall. Särskilda eldningsveckor gör också att utsläppen av ohälsosamma ämnen som finns i röken begränsas.

Det här får du elda

Det som är tillåtet att elda är ris, kvistar och grenar. Det är dock inte tillåtet att elda löv, gräs och annat avfall som orsakar stora mängder rök.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-04-18