2016-03-02

Energiprojektet Hoxla avbryts tillfälligt

Hoxlaprojektet, som handlar om effektivisering av energiförbrukning i Spångbro, har visat sig ha brister. Därför avbryts projektet tillfälligt.

Hoxla startade som ett projekt för att effektivisera energiförbrukningen på Kyrkskolan i Spångbro. Sedan dess har projektet svällt.

Som det ser ut nu finns det inte tillräckligt med beslutsunderlag för att arbeta vidare med projektet i dess nuvarande form. Nynäshamns kommuns miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning har därför valt att tillfälligt avbryta projektet för att säkerställa projektets utformning och minimera eventuell ekonomisk skada för kommunen.

Bristerna har upptäckts i samband med en pågående intern genomgång som startade i vintras.

Sidan granskad 2016-03-10