2016-02-11

Nynäshamnsbostäder svarar på frågor om fällda ekar

Nynäshamns kommun har fått ta emot många samtal från kommuninvånare om de ekar som fällts vid Stormogården i centrala Nynäshamn. Kommunen kommer att behandla ärendet och hänvisar eventuella frågor om händelsen till Nynäshamnsbostäder som är ansvariga för fällningen.

Barbara Brass, stadsträdgårdsmästare på Nynäshamn kommun har nu stoppat det fortsatta arbetet på platsen då misstanke finns att träden fällts olovligt. Skadan ska också värderas.

Enligt detaljplanen som gäller för fastigheten krävs det marklov för att få tillstånd att fälla träd. Nynäshamns kommun har inte mottagit någon ansökan från Nynäshamnsbostäder om marklov för fällning av de aktuella träden. Enligt plan- och bygglagen är detta en olovlig åtgärd och miljö- och samhällsbyggnadsnämnden kommer att behandla ärendet.

För frågor om händelsen, kontakta Annika Kurtsson, informationsansvarig på Nynäshamnsbostäder, 08-520 687 43, e-post annika.kurtsson@nynasbo.se

Nynäshamnsbostäder är alltså ansvariga för fällningen men vid frågor om nämndens behandling av den olovliga åtgärden så kan du kontakta Nynäshamns kommun.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2016-05-03