2016-01-26

Sista chansen att nominera till Pris för bästa gestaltning

Fram till den 14 februari har du chansen att nominera ett byggnadsprojekt som du tycker förtjänar priset "Pris för bästa gestaltning".

Priset ska uppmuntra till engagemang i stadsbyggnadsfrågor och främja god arkitektur.

– Det är lätt att bli hemmablind. Vi vill att våra kommuninvånare ska få upp ögonen för det som byggs i deras närmiljö. Nu har de chansen att tipsa oss om något som är värt att uppmärksammas. Det kan till exempel vara grannens nya snygga altan eller det nya flerbostadshuset i området, säger Ida Olén, kommunarkitekt på Nynäshamns kommun.

Kriterier för nominering

Kriterierna är bland annat att byggnadsprojektet ska vara genomfört inom Nynäshamns kommun under åren 2012-2015, vara av hög kvalitet, god gestaltning och synligt för allmänheten. Projektet ska även uppfylla krav på god byggnadsvård, god arkitektur eller god livsmiljö.

Efter nomineringen utser en jury 3-5 finalister och allmänheten får sedan rösta fram den slutliga vinnaren. Priset kommer att delas ut i juni 2016.

Här kan du nominera och läsa mer om priset.länk till annan webbplats

Priset kallades tidigare Nynäshamns stadsbyggnadspris

Text: Anna Whitcombe