2015-12-17

Enklare näringslivssidor på webben

Näringslivssidorna på nynashamn.se har delvis bytt plats och strukturen är nu lite enklare. Syftet med förändringarna är att det ska gå fortare att hitta den information som du som besökare letar efter.

Skärmkopia med hackade kanter för att visa den nya startsidan

Den nya ingångssidan har bland annat fått tydligare ingångar för det ska bli enklare att besöka sidan via mobila enheter.

Både Jonas Karlsson och Cristina Rudberg som arbetar med näringslivsfrågor på Nynäshamns kommun har fått många synpunkter från företagare om webben. Många tycker att det har varit svårt att hitta på webbsidorna som handlar om näringslivet.

Färre klick

Strukturen har blivit så kallat plattare. Det i sin tur leder till färre klick för besökaren.

– Vi hoppas med denna ändring att företagare ska kunna hitta rätta information både fortare och enklare. Vi hoppas även att vi får fortsatt återkoppling på hur vi kan göra webbsidorna ännu bättre, säger näringslivschefen Jonas Karlsson.

Beprövad struktur

Genom att bland annat ha tittat på hur andra kommuner har byggt sina sidor så har valet fallit på att bygga om strukturen enligt en väl beprövad modell som kallas Funka Boda.

Att rätta upp placering av sidor i nya menyer och därmed ändra och förenkla strukturen, ligger i fas med den stora menyförändringen som påbörjades i september 2015 för nynashamn.se.

Text: Annie B Skytt

Sidan granskad 2015-12-23