2015-12-07

Årets kulturstipendiat har korats

I lördags utdelades årets kulturstipendium i samband med Luciakröningen på julmarknaden. Årets kulturstipendiat blev KonstArtEra som fick stipendiet för sin insats som huvudaktör för Temafritids kultur.

Diplom med 2015 års kulturstipendium

Temafritids är ett projekt där syftet är att skapa en utvecklingsbar och attraktiv fritidsverksamhet som är rolig, utvecklande och meningsfull för barn på mellanstadiet.

Juryns motiveringen är:

"Temakultur är en fritidsverksamhet som erbjuder olika konstnärliga uttryck, exempel: stafflimåleri, graffiti, skulptur, manga, musik, foto, drama, musik och dans.

De olika aktörerna har med sin pedagogiska förmåga skapat en trygg plattform som inbjudit, inspirerat och utvecklat varje barn utifrån sin egen förmåga i de olika konstnärliga uttrycken.

Ni tilldelas en summa på 10 000 kronor som ni kan fördela till medverkande aktörer eller för att utveckla den egna verksamheten."

Så här ska stipendiet användas

Kulturstipendiet ska ge aktörerna i Temafritidskultur stöd för fortsatt utveckling inom området.

Regler för kulturstipendium

För att få ett kulturstipendium måste du ansöka eller bli nominerad som person, grupp,förening eller organisation. Läs mer om kulturstipendium.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2015-12-08
Sidansvarig: Jeanette Eliasson

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08