2015-11-20

Budgeten godkändes

Kommunfullmäktige sa under onsdagen ja till den styrande koalitionens budgetförslag för nästa år. Det innebär att det blir flera nya satsningar och att den totala skatten blir densamma som i år - trots en höjning av kommunalskatten med två öre.

Höjd skattesats med 2 öre betyder att kommunalskatten nästa år ligger på 19:85 kronor. Höjningen beror på så kallad skatteväxling med landstingsskatten. Det innebär att samtidigt som kommunalskatten höjs med 2 öre sänks landstingsskatten med 2 öre. Den totala skatten blir därmed densamma som i år.

Några av satsningarna i nästa års budget är högre löner till socialsekreterarna, pengar till mer personal i förskolan, höjd elevpeng och extrapengar till kommunens ridskolor. I en tidigare nyhet om budgeten finns mer information om satsningarna.

Sidan granskad 2017-05-10