2015-11-18

Kommunen med och arrangerar stor folkhälsokonferens

Nynäshamns kommun är med och arrangerar en stor folkhälsokonferens för landets tjänstemän och politiker i kommuner och landsting. Samarbetet blir av tack vare Nynäshamns kommuns mångåriga arbete med folkhälsa.

Konferensen, som är i Stockholm 26-27 november, handlar om så kallade sociala investeringar. Folkhälsa och sociala investeringar är något som Nynäshamns kommun har jobbat intensivt med under många år. Ända sedan år 2006 öronmärker kommunen åtta miljoner kronor per år till folkhälsoprojekt. När kommunens politiska nämnder vill satsa på projekt som främjar folkhälsan söker de medel från de öronmärkta pengarna.

"Glada över samarbetet"

– Vi är glada att Sveriges kommuner och landsting vill arrangera konferensen tillsammans med oss. Samarbetet blir av tack vare att vi är duktiga på att jobba med folkhälsa och kanske särskilt sociala insatser som motverkar utanförskap. De senaste åren har vi lagt krutet på projekt som motverkar att barn och ungdomar hamnar i utanförskap som vuxna. Konferensen ger oss möjlighet att informera om de projekten och kommunens allmänna folkhälsoarbete som många kommuner redan i dag sneglar på och tar efter. Samtidigt som vi kan lära av andra, säger Nynäshamns kommun folkhälsosamordnare Catherine Forsberg.

Se konferensen på nätet

Konferensens första dag sänds via webb-TV på Sveriges kommuner och landstings (SKL:s) webbplats. Länk till webbplatsen finns under rubriken Länkar. Där finns även länk till kommunens webbsida Folkhälsa med mer information folkhälsoarbetet.

Sidan granskad 2015-11-18