2015-11-10

Missa inte Föreningsforum på lördag

Lördagen den 21 november arrangerar Nynäshamns kommun ett föreningsforum på Folkets hus i Nynäshamn. Ett 100-tal ideella föreningar är inbjudna och syftet med dagen är bland annat att mötas, få information om olika satsningar och förändringar. Det blir även en inspirationsföreläsning av analysföretaget Kairos Future. Det finns fortfarande platser kvar. Anmälningsdatumet är förlängt till 18 november.

Bildkollage om föreningsliv

Nynäshamns kommun välkomnar Nynäshamns föreningar till föreningsforum!

Datum och plats

Lördagen den 21 november klockan 09.30-15.00.
Folkets hus, Stadshusplatsen 3, Nynäshamn.

Syftet med dagen

• Att lyfta föreningslivets viktiga funktioner för alla, i alla åldrar.
  • Att medvetandegöra de förändringar som föreningslivet står inför.
  • Att informera om olika satsningar och förändringar.
  • Inspirationsföreläsning av Kairos future.
  • Men framför allt ge möjlighet till att mötas.

— Det här är första gången kommunen arrangerar ett föreningsforum. Vi har diskuterat hur vi på bästa sätt kan hitta ett forum där vi kan kommunicera med kommunens föreningar. Resultatet blev Föreningsforum. Vi kommer att göra en utvärdering med hjälp av de föreningar som deltar i år och förhoppningen är att vi kan fortsätta med detta varje år, säger Catrine Ek (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Anmälan till Föreningsforum

Senast 18 november vill vi ha din anmälan via
e-post: sune.hamrin@nynashamn.se eller telefon 08-520 684 05.
Uppge namn på deltagare, mejlkontakt och förening samt eventuella matallergier. Dagen är kostnadsfri!

Program och tider

09.30-10.00 Fika och mingel

10.00–12.00 Inledning och föredrag

• Inledning av ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Catrine Ek (MP)
  • Ungas attityder och värderingar, Kairos Future

Kairos future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag och organisationer att förstå och forma sin framtid. Genom en trendanalys sätts vi in i ett större sammanhang. Christina Lazaro Morales leder denna förmiddag kring ungas attityder och värderingar? Hur ser engagemanget ut? Vad engagerar? Vad lägger man tid på? Trender inom kulturbranschen? Föreningslivet idag och i framtiden.

12.00-13.00     Kultur- och fritidförvaltningen bjuder på lunch

13.00-14.00     Allmän information från kultur- och fritidförvaltningen

• UNG fritid öppnar upp före detta Studiegården. Vilka vill vara med och forma huset?
  • Information om bidragsregler, bidragsutredning och förändringar som är på gång, Sune Hamrin och Yvonne Persson
  • Vad kan föreningslivet göra för barn och unga med funktionsnedsättning? Nynäshamns kommuns fritidssamordnare Monika Lundstedt lyfter frågan.

14.00-15.00     Hur går vi vidare?

• Agneta Ström Granlund, tillförordnad kulturchef, inleder ett pass kring: Hur kan varje förening arbeta vidare på hemmaplan?
    Gruppvisa diskussioner.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2015-11-17
Sidansvarig: Jeanette Eliasson

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.