2015-10-30

Vinnaren i Max legocup 2015 är korad

Torsdagen den 29 oktober korades vinnaren i Max legocup. Vinnaren i barnklassen är Tobias K Elvström.

Tävlingens grundare, Max Österberg, var prisutdelare. Här tillsammans med Helen Amborn, Nynäshamns kommuns bibliotekschef, som håller i trådarna för tävlingen.

Nynäshamns kommuns kommunmästerkap i legobygge blev verklighet för fem år sedan. Det efter att då sjuårige Max Österberg skrivit ett handskrivet medborgarförslag om att en legotävling borde arrangeras i kommunen. Nynäshamns kommun sa ja och tävlingen har nu arrangerats fem år i rad.

Tävlingens grundare, Max Österberg, var prisutdelare. På bilden intill ser du Max tillsammans med Helen Amborn, Nynäshamns kommuns bibliotekschef.

Två klasser blev en klass

I år var det tänkt att det skulle vara två klasser, en för barn 4-13 år och en klass för vuxna. Eftersom inga vuxna anmälde sig blev det endast en klass.

Tobias K Elvström, vinnare av Max legocup 2015

Vinnare Tobias K Elvström

27 deltagare

I barnklassen deltog 27 tävlande. Cirka 200 personer har röstat och Tobias K Elvström korades som vinnare med sitt bidrag "Fantasi brobygge".

Samtligare deltagare fick diplom och hederspris.

• 1:a pris Tobias K Elvström
  • 2:a pris Anton Wictorin och Alex Florén
  • 3:e pris Nicole Girma och Olina Palmér.

Max legocup i Nynäshamn är ett fyra dagar långt kommunmästerskap i legobygge. De tävlande kan bygga de två första dagarna, dag tre röstar kommunmedborgarna på bidragen och sista dagen är det prisutdelning.

Text: Jeanette Eliasson
Foto: Emma Palmér

Prispall med årets vinnare Max legocup 2015

Prispall med årets vinnare. Från vänster, 2:a Anton Wictorin och Alex Florén, 1:a Tobias K Elvström, 3:a Nicole Girma och Olina Palmér.

Sidan granskad 2015-11-05
Sidansvarig: Jeanette Eliasson