2015-10-30

Domstolen sa ja till villkoren för Norvik

I dag föll Mark- och miljööverdomstolens beslut gällande Stockholm Norvik Hamn. Domen säger att tidigare klubbade villkor för byggnation och drift står fast, med några mindre korrigeringar. – Det är ett fantastiskt glädjande besked. Nu kan hamnen börja byggas inom ett år, säger kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn Anna Ljungdell.

– Hamnen betyder enormt mycket för Nynäshamn och Stockholmsregionen. Den ger nya affärsmöjligheter och hundratals arbetstillfällen både i och i anslutning till hamnen. För Stockholmsregionen säkerställs en trygg och effektiv varuförsörjning för minst hundra år framåt i tiden, fortsätter Anna Ljungdell.

Turerna har varit många kring Stockholm Norvik Hamn. Och nu står det alltså klart att hamnen kan börja byggas. Mark- och miljööverdomstolens dom kan överklagas till Högsta domstolen. För att ärendet ska tas upp krävs prövningstillstånd.

– Vi är mycket nöjda med domen. I en lång process, i detta betydelsefulla projekt för Stockholmsregionen, transporteffektiviteten och miljön, har vi nu passerat en mycket viktig milstolpe. Domen innebär att vi planerar byggstart inom ett år, säger Johan Castwall, verkställande direktör Stockholms Hamnar.

Visionsbild för Stockholm Norvik Hamn.

Stockholms Hamnars visionsbild för Stockholm Norvik Hamn.

Sidan granskad 2017-07-04