2015-10-21

Nya satsningar miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Här ser du exempel på nya satsningar inom miljö- och samhällsbyggnadsnämnden som den styrande koalitionen föreslår i budgeten för år 2016.

Stor satsning på vägar samt gång- och cykelvägar

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden mer än fördubblar sin budget för underhåll och förbättringar av kommunens vägar samt gång- och cykelvägar i nästa års budget. Från 2 miljoner kronor 2015 till 5 miljoner kronor 2016.

– Det här är ett viktigt steg i rätt riktning. Nynäshamns kommun ska vara en attraktiv kommun för alla som vistas här och våra gator, vägar, torg samt gång- och cykelvägar ska upplevas som både tillgängliga och säkra. Att på ett säkert sätt kunna gå och cykla dit man ska är bra både för hälsan och för trygghetskänslan, säger Daniel Adborn (FP), kommunalråd och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Centrumlyftet Ösmo tryggas genom ökade investeringsmedel

Satsningen på Ösmo centrum fortsätter under 2016. Till skillnad från den tidigare satta ramen för projektet, 3 miljoner kronor, så får projektet nu istället 10 miljoner kronor enligt budgetförslaget.

– Det är framför allt Ösmobornas aldrig sinande engagemang och vilja att bidra med idéer som fått oss politiker att förstå behovet och satsa extra på Ösmo centrum, säger Daniel Adborn (FP), kommunalråd och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

I dialogen med kommuninvånarna har det kommit fram att miljön i kommunens tätorter är i stort behov av upprustning och förnyelse. Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen kommer därför att under de närmaste åren prioritera den offentliga miljön i centrala Ösmo, Nynäshamn och Stora Vika.

– Det är viktigt med en attraktiv offentlig miljö. Den bidrar till trivsel för dem som bor och vistas där och gör orten mer attraktiv för inflyttare, företag och investerare. Den utökade budgeten kommer att ge Centrumlyftet Ösmo en rejäl skjuts framåt, säger Daniel Adborn (FP), kommunalråd och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Text: Anna Whitcombe

Sidan granskad 2015-10-21