Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2015-10-21

Nya satsningar kultur- och fritidsnämnden

Här ser du exempel på en ny satsning inom kultur- och fritidsnämnden som den styrande koalitionen föreslår i budgeten för år 2016.

Extrapengar till kommunens privata ridklubbar

Kommunen satsar 1,4 miljoner kronor extra på Nynäshamns ridklubb och Sorunda ridklubb för att de ska kunna höja standarden på sina anläggningar.

Nynäshamns kommun har de senaste åren satsat stort på att höja standarden på kommunens egna anläggningar. I ishallen har innerklimatet förbättrats för att anpassas till längre ishållning, rink och spelarbås har förbättrats och väggar och tak har renoverats.

En genomgripande renovering av väggar, golv och omklädningsrum  i Sunnerbyhallen och Ösmo idrottshall har genomförts. En ny allaktivitetsplan har anlagts i Segersäng, Kvarnängens IP har fått nya löp- och ansatsbanor och en ny skatepark har byggts på Estö.

– Extrapengarna gör att vi kan satsa mer på jämställd idrott. Sorunda ridklubb arbetar inkluderande med funktionsnedsatta. Nynäshamns ridklubb arbetar inkluderande med ungdomar som har det tufft och som fått stort stöd i ridklubbens personal och gemenskap. Nynäshamns ridklubb deltar också i projektet kring Temafritids, säger Catrine Ek, ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Text: Jeanette Eliasson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2015-10-21
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp