2015-10-21

Ny satsningar barn- och utbildningsnämnden

Här ser du exempel på nya satsningar inom barn- och utbildningsnämnden som den styrande koalitionen föreslår i budgeten för år 2016.

Elevpengen höjs

Elevpengen höjs med 1 000 kronor i grundskolan. Det innebär att skolorna får cirka 3 miljoner mer att röra sig med.

Elevpengen utgörs av ett grundbelopp för varje elev och ett tilläggsbelopp för elever med ett omfattande behov av särskilt stöd. Med höjd elevpeng ges möjlighet att utöka personaltätheten.

– Det är viktigt att undervisningen i skolan håller hög kvalitet och att elever känner trygghet och får rätt stöd i skolan. Därför är det glädjande att elevpengen nu höjs så att vi får möjlighet att utöka personaltätheten, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Liselott Vahermägi (S).

------------------------------------------------------------------------------------------Mer pengar till förskolan

Förskolan får 4,5 miljoner kronor till mer personal.

–Vi kommer att anställa mer personal. Det bidrar till att personalen har ökade möjligheter att utföra sitt jobb på ett bra sätt och kan fortsätta det goda pedagogiska utvecklingsarbete som pågår inom våra förskolor, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Liselott Vahermägi (S).

------------------------------------------------------------------------------------------Statsbidrag för Lågstadiesatsningen

4,9 miljoner kronor går till Lågstadiesatsningen för läsåret 2015/2016.

Statsbidraget syftar till att höja utbildningens kvalitet för de lägre årskurserna och ge lärare i förskoleklass och årskurs 1-3 mer tid för varje elev. Det ska bland annat lösas med fler pedagoger, speciallärare och specialpedagoger i klassrummet.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2015-10-21

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.