2015-10-15

Klart med ny chef för BUF

Nu är det klart vem som blir Nynäshamns kommuns nya chef för barn- och utbildningsförvaltningen (BUF).

Tommy Fabricius.

Ny högsta chef för förvaltningen blir Tommy Fabricius.

Tommy kommer närmast från arbetet som utbildningsdirektör på Norrköpings kommun. Innan det har han jobbat som skolchef, rektor, lärare och skolinspektör. Han har även arbetat som officer i Kungliga flottan och frilansjournalist.

Efter några år i Östergötland och veckopendling återvänder han nu till sin familj i Stockholmsområdet.

– Jag är mycket tacksam för förtroendet och ser med stor ödmjukhet fram mot att få leda utbildning, kultur och fritid i Nynäshamn. Min erfarenhet säger att det finns en stor kraft och en stark vilja bland förskolans och skolans personal att barn och elever ska lyckas. Denna lojalitet och omsorg om våra unga ska vi förstås ta till vara, backa upp och bygga utvecklingen på mot ännu bättre skolresultat. Att kultur och en aktiv fritid stimulerar den kreativa och analytiska förmågan är också något att ta fasta på, säger Tommy Fabricius.

Tommy börjar jobbet i Nynäshamn 1 januari 2016.

Sidan granskad 2015-10-21

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.