2015-10-05

Förskolebarn i radion

Barn från förskolorna Rumba och Kullsta är med i radio under oktober. Serien, som heter Tripp Trapp Träd sändes första gången torsdag den 1 oktober i P4 klockan 17.45. Serien är på 12 avsnitt och sänds med ett avsnitt per vardag fram till och med den 16 oktober.

Programmet är ett pedagogiskt magasin för 3-5-åringar. Barn från Rumba kommer att medverka i det första, femte, sjätte, åttonde och tolfte avsnittet. Barn från Kullsta kommer att medverka i avsnitt tio och elva.

Programmen kommer att finnas på webben efter sändning, http://www.ur.se/Barnlänk till annan webbplats eller www.urplay.selänk till annan webbplats

Om Tripp Trapp Träd

I ett träd på ett torg bor ekollonen Tripp och Trapp. Tripp är liten och Trapp är stor. Men allra störst är Träd. Varje morgon ramlar Tripp och Trapp ner från Träd och sedan startar en spännande resa upp igen. Ett äventyr där Tripp och Trapp ställs inför utmaningar och får träffa oväntade invånare som bor i Träd. /Källa: Sveriges Radio.

Text: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2015-10-07