2015-09-24

Färre tåg till och från Stockholm i två veckor

På grund av arbeten med Citybanan kommer spår 1 och 2 att vara avstängda på stationen Stockholms södra. Det innebär färre avgångar än normalt till och från Stockholm Central under två olika veckor.

Tågtrafiken kommer beröras veckan 40 från måndag den 28 september klockan 00.00 till söndag den 4 oktober klockan 24.00. Även vecka 42 från måndag den 12 oktober klockan 00.00 till söndag den 18 oktober klockan 24.00

På Stockholms södra går alla tåg från spår 3 och 4.

När det gäller tåg från Bålsta och tåg från Nynäshamn/Västerhaninge med slutstation Bålsta, går de som vanligt.

Däremot berörs andra tåg och linjer mer. Se nedan.

Ökad trängsel och förlängd restid

SL påvisar att det kommer att bli mycket trångt ombord på tågen och på plattformarna och det kan hända att man inte kommer med en önskad avgång utan måste invänta nästa tåg.

Många resenärer kommer att få byta tåg och/eller plattform längs vägen, vilket förlänger restiden. Vi rekommenderar att man väljer alternativa resvägar med tunnelbana, Tvärbanan eller buss och, om möjligt, reser utanför rusningstid.

Så påverkas linjen som leder till och från Nynäshamn

• Tåg från Kungsängen går endast till Stockholm C. Tåget ankommer på spår 15, vilket innebär att den som ska resa vidare söderut från Stockholm Central måste byta plattform. För att undvika plattformsbyte kan man istället byta tåg redan i Karlberg.
  • Tåg från Västerhaninge som normalt har slutstation Kungsängen går endast till Älvsjö. Tåg från Bålsta och tåg från Nynäshamn/Västerhaninge med slutstation Bålsta, går som vanligt.

Det innebär färre avgångar: På vardagar cirka klockan 05.30-21.30 och under helgen cirka klockan 09.15-18.30 går ett tåg i halvtimmen på sträckan Älvsjö-Stockholm C och ett tåg varje kvart på sträckorna Västerhaninge-Älvsjö och Stockholm C-Kungsängen.

Övrig information och om andra linjer finns att läsa på SL:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan granskad 2015-10-01
Sidansvarig: Annie Skytt