Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2015-09-21

Missa inte Kulturveckorna

Nynäshamns Kulturveckor pågår för fullt. På programmet 3-17 oktober står bland annat invigningen av Kulturveckorna och Kulturnatten som båda radar upp mängder med aktiviteter för alla åldrar samt Ungdomskulturdagar med Ung fritid.

Musiker.

Det är femte året i rad som Nynäshamns kulturveckor arrangeras på en mängd platser runt om i kommunen. Evenemanget är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun och kulturaktörer i kommunen - som genom sitt engagemang bidrar till att Kulturveckorna växer allt eftersom.

Något för alla

Årets program består bland annat av invigningsdagen med Stadskärneföreningens arrangemang ”Pippi 70 år firas i centrum”, foajémingel och uppträdanden på Folkets hus samt Atelje G som erbjuder dig att se konstnärer arbeta.

Kulturnatten bjuder bland annat på jazzkväll, opera, pyssel, konst i skyltfönster, fredsljus samt restaurang Stormogården som finns på plats på Stadshusplatsen. Nynäshamns kommuns verksamhet Ung fritid bjuder in till ungdomskulturdagar i sitt nya hus vid Alkärrsplan, det blir Linedance i Ösmo, filmkväll i Sorunda, Grease-singalong på Konstpoolen i Nynäshamn, med mera.

"Gå ut och upplev kulturlivet"

– Återigen har Nynäshamns kulturaktörer imponerat med ett stort engagemang och mängder av spännande aktiviteter som riktar sig till en bred målgrupp. Under dessa två veckor kommer det finnas något för alla, så jag vill verkligen uppmuntra nynäshamnarna att bege sig ut och uppleva kulturlivet i Nynäshamn på nära håll, säger Petra Garnås, projektledare Nynäshamns Kulturveckor 2015.

Du hittar hela programmet under rubriken Dokument.

Tillägg i programmet

Punkter som har tillkommit sedan programmet trycktes:

  • Kvinnoorganisationen Kvinnor Soma Sverige finns på plats vid Foajémingldet 3 oktober i Folkets hus. Även barnpsykiatern och författaren Anna Åhman är i Folkets hus under Foajéminglet.
  • Konst i skyltfönstret: Utställningar i skyltfönster i Nynäshamns centrum 10-18 oktober.
  • Krukmakarens trädgård & ekokafé på Fredsgatan 10 i Nynäshamn erbjuder dig möjligheten att prova dreja dagarna 5, 7, 12, 14 oktober klockan 16-20. Kostnad: 250 kronor för 30 minuter.

Text: Åsa Ericsson
Foto: Scandina bildbyrå

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2015-10-06
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp