2015-09-21

Många företagare tyckte till på Rådslaget

Cirka 30 företagare tog chansen och deltog vid Rådslaget 2015 som hölls på Utsikten Meetings i fredags. Huvudtemat var ”bra företagsklimat för tillväxt”.

Nynäshamns rådslag hålls en gång per år. Företagare, politiker, representanter från organisationer samt tjänstemän på Nynäshamns kommun träffas och arbetar med gemensamma frågor. Rådslaget brukar hållas på Utö men årets möte flyttades till Nynäshamn och Utsikten meetings för ett förmiddagsmöte. Anledningen till flytten var bland annat att fler företagare skulle kunna vara med.

Per Schlingmann inspirerade

Rådslaget inleddes med kommunikationsstrategen och PR-konsulten Per Schlingmann som höll inspirationsföreläsningen ”Urban Express – 15 urbana lagar som krävs för att navigera i den nya världen”. Schlingmann försökte besvara frågan om hur vi alla kan organisera oss för att leverera resultat här och nu och samtidigt vara innovativa och hitta framtidens arbetssätt.

Workshops med många förslag

Därefter hölls workshops där huvudfrågan var: Vad kan jag göra för att förbättra företagsklimatet i Nynäshamn? Deltagarna kom med mängder av förslag, bland annat att ha en ”rullande soffa” som flyttas och skapar olika mötesplatser, korta möten - blind dates samt att skapa nya nätverk. Deltagarna lyfte även fram vikten av att bekräfta varandra och uppmärksamma de framgångar som kommun och näringsliv skapar tillsammans.

Deltagarnas förslag ska nu sammanställas och mynna ut i en handlingsplan för år 2016 för Nynäshamns kommun.

Deltagare står vid blädderblock.

Sidan granskad 2015-09-24