2015-09-15

Midgårds förskola i Nynäshamn har invigts

Midgårds förskola i Nynäshamn är nu klar. Onsdag 9 september var det invigning som firades med Midgårdssången, tal, bandklippning, glass och visning av nya lokalerna.

Liselott Vahermägi (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden och Daniel Adborn (FP), kommunalråd och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden var på plats för att hålla tal och klippa bandet. Många föräldrar, barn, personal och tjänstemän från Nynäshamns kommun deltog också i invigningen.

Liselotte Vahermägi och Daniel Adborn klipper bandet vid invigningen av Midgårds förskola.

Midgårds förskola har renoverats på grund av fukt och mögel i fastigheten. Under renoveringstiden flyttades verksamheten till tillfälliga lokaler i Södra flygeln på Trehörningen i Nynäshamn. Verksamheten är nu tillbaka i de nyrenoverade lokalerna.

– Det har varit roligt att få vara med och påverka planlösningen. Tidigare var lokalerna anpassade efter hur dåtidens så kallade ”daghem” skulle se ut. Idag har vi en modern förskola som är anpassad efter nutidens pedagogik både inne och ute. Även föräldrarna verka nöjda vilket är glädjande, säger Karin Nilsson Tuorda som är förskolechef för Midgård och Rumba förskolor i Nynäshamn.

Text och bild: Jeanette Eliasson

Sidan granskad 2015-09-21