2015-08-31

Cykelloppet Velothon påverkar trafiken i kommunen

Ta chansen att se världseliten göra upp i cykeltävlingen Velothon Stockholm som går via Nynäshamn söndag 13 september. Under tävlingen kommer framkomligheten på vissa vägar att beröras klockan 9.30-14.40 i Nynäshamns kommun. Här får du detaljerad information om vilka vägar som berörs.

Tävlingscyklister.

Foto: Lagardère.

Arrangören Lagardère arrangerar cykelloppet Velothon på en rad platser runt om i världen och söndag 13 september är det premiär för Velothon Stockholm. Cykelloppet, med både världselit och motionärer, startar i Stockholm med vändpunkt i Nynäshamn och tillbaka till Stockholm.

Under tävlingen påverkas framkomligheten på följande vägar i Nynäshamns kommun:

• Gamla Nynäsvägen (Landfjärden - Nynäsvägen).
  • Nynäsvägen.
  • Väg 73 (Lidel - Centralgatan).
  • Centralgatan.
  • Väg 529 (Torö sten - Norsbol).
  • Väg 528 (genom Norsbol).
  • Väg 573 (Norsbol - Stora Vika).
  • Väg 534 (Stora Vika - Porthus).
  • Väg 225( Porthus - Spångbro).
  • Väg 542 (Spångbro - Tungelsta).

De tider som trafiken påverkas i Nynäshamns kommun är:
Motionsloppet: klockan 9.30-13.
Proffstävlingen: klockan 13.20-14.40.

Funktionärer leder om trafiken

På vägarna utanför centrala Nynäshamn kommer det att vara begränsad framkomlighet. I centrala Nynäshamn stängs ovannämnda vägar av men det kommer att finnas alternativa vägar. Funktionärer och skyltar kommer att finnas längs bansträckningen och visa vilka de alternativa vägarna är. På vissa vägar kommer det även att vara möjligt att rulla med i cyklisternas riktning samt att korsa banan. Var dock ute i god tid eftersom restiden kan ta längre tid än vanligt.

Vid akuta händelse

Vid en akut händelse kommer utryckningsfordon, det vill säga ambulanser och räddningstjänst, att kunna passera.

Förändringar i busstrafiken

Under tävlingen påverkas busstrafiken i Nynäshamns kommun och närliggande kommuner. Nobina, som ansvarar för busstrafiken på Södertörn, uppmanar därför resande att planera sin resa i god tid.

Här, på Nobinas facebooksida,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster uppdateras kontinuerligt förändringar i trafiken i samband med Velothon.

Information om hur din resa påverkas finns även på SL:s webbplats, se sl.selänk till annan webbplats. Eller kontakta SL:s kundtjänst på telefonnummer 08-600 10 00.

Pendeltågen

Pendeltågen påverkas inte av tävlingen utan går enligt ordinarie tidtabell. För tider, se SL:s webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Viktigt om Nickstahöjden (Backlura)

Området har endast en in- och utfart. Det innebär att klockan 9.30-14.00 går det inte att ta sig till och från området med bil och buss, med undantag för en timme klockan 12-13 då det är möjligt att passera med bil. Om du vet att du måste använda bilen uppmanas du att parkera utanför området, exempelvis vid Nynäshamns gymnasium.

Karta som visar bansträckan

Under rubriken Dokument finns detaljerad information om bansträckan. Förklaringar av kartan:

• Röd linje: Tävlingsbanan - där kör cyklisterna.
  • Gröna pilar: visar färdriktningen där bilar kan köra.
  • Grönt sträck med två pilar: Där kan tävlingsbanan korsas samt där går det att passera i båda riktningarna.
  • Skuggade partier: bostadsområden som påverkas av tävlingen.
  • Tiderna anger när motionärer och proffscyklister passerar.

Hemtjänsten

Nynäshamns kommuns hemtjänst har planerat dagen så de brukare som har rätt till insatser kommer att få hjälp i vanlig ordning.

– Det blir en del förändringar i trafiksituationen den här dagen men vi hoppas på förståelse hos nynäshamnarna och att många tar chansen att se fantastiska cyklister göra upp i Velothon Stockholm. Både världselit och motionärer passerar utanför din dörr så gå gärna ut och heja fram cyklisterna. Vi hoppas att tävlingen växer allt eftersom och att Nynäshamn får en permanent plats på kartan som en del av Velothon Stockholm, säger banchef Fredrik Kessiakoff.

Sidan granskad 2015-12-14

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se