2015-08-29

Tusentals besökte Nynäshamn i helgen

Lördagen blev lyckad i Nynäshamn. Flera tusen personer lockades till Fiskehamnen där det var skärgårdsmarknad, seglingstävling, politiskt skärgårdsting, ministerbesök, strålande sol och mycket annat.

Mehmet Kaplan och Marie Linder på en scen.

Bostadsminister Mehmet Kaplan och Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder.

Nynäshamns och Haninges politiker debatterade kring temat ”Hyresrätter i skärgården”. Sveriges första hyresgästförening - Hyresgästföreningen Nynäshamn - hade med anledning av sitt hundraårsjubileum bjudit in bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) och Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder som pratade kring temat ”Vem ska bo i hyresrätter i framtiden?”.

Besökarna flockades kring de cirka 35 marknadsstånden på Skärgårdsmarknaden, Nynäshamns kommun hade mängder med intresserade på Nynäshamnstorget där delar av kommunens verksamheter visades upp och besökarna kunde se seglare tampas i seglingstävlingen Hyundai cup.

Massor med besökare vid marknadsstånd.

Skärgårdsmarknaden lockade många besökare.

Veterantåg.

Besökarna kunde åka veterantåg till Nynäshamn.

Dessutom kunde besökarna åka ångbåt och veterantåg mellan Stockholm och Nynäshamn, det var ponnyridning, uppträdanden och priserna Topputmärkelsen och Nynäshamns miljöpris delades ut.

Här kan du läsa om vilka som vann priserna.

Segelbåtar

Nynäshamns segelsällskap arrangerade seglingstävlingen Hyundai cup.

Fyra personer från Stora Vika Byalag.

Stora Vika Byalag fick Nynäshamns miljöpris på 30 000 kronor.

Politiker debatterar på en scen.

Sidan granskad 2015-09-02